Novi Sad
13.03.2013.
13:03 > 13:25
Monitoring cena za 59 prehrambenih namirnica u velikim marketima u Novom Sadu pokazao je da je u martu najjeftiniji Dis, a najskuplji Merkator, saopštilaje danas Asocijacija potrošača Srbije.
  • 1 NS

    14.03.2013 12:48
    Hrana je luksuz
    Nisam redovan u svima da bih mogao da poredim.
    Idem samo u Merkator zbog dobre snabdevenosti, higijene i svežine hrane.
    Cenu ne treba gledati kao sirovo najnižu, nego se gleda odnos cene i kvaliteta!
    A za riblje konzerve npr. samo Kvantaš.
  • jaPAja...

    14.03.2013 11:21
    Imal tu pismenih...?
    Gledajući statistiku APOS-a cene Mesa i prerađevina mu, su najskuplje u Merktoru sa čime se apsolutno slažem jer je najsvežije,ne pušta vodu,ne smrdi niti naresci pozelene već se lepo jedu, ako potraju do sledećeg utorka kad nas čeka 10% popusta na račun! Cene za hleb,testeninu i sl. su iza Maksija,Tempa a neznatno ispred Univera. Cene za voće su iza Univera,Rode, a neznatno ispred Maksija, a o kvalitetu i higijeni čuvanja istih ne može se porediti ponuda u Merkatoru sa ostalim diskontima! Mleko i mečni proizvodi jesu najskuplji ali im nema ravih u gradu - sir ne vrišti,mlad kajamak je mlad, a zreo je zreo i da ne nabrajam...A po indeksu u odnosu na prosečnu cenu Merkator je iza Maksija a neznatno ispred Idee i Rode! PA SAD PROSTIM PREGLEDOM TABELA NIJE JASNO KAKO JE ZAKLJUČENO DA JE MERKATOR NAJSKUPLJI!?
    A to što je vaš izveštač pristrasan ili nepismen, pa su naslovi bombastični a sadržaj glup - govori više o vama! Menjajte naviku - NOVINE TREBAJU DA IZVEŠTAVAJU A NE DA NAS UBEĐUJU! Ko se prošetao po našim marketima zna kakvo je stanje...Dok mi nude svežu, zdravu namirnicu koju mogu da jedem celu sedmicu bez bojazni sigurno ću ići u Merkator! A kada bude nabacana,polutrula,kratkog roka trajanja ni BAŠ-BAŠ cena,ni mesto u centru, ni reklama me neće ubediti da idem u Univer,Maxi,Ideu i sl.
    JOŠ ČISTIH I KVALITETNIH OBJEKATA TIPA MERKATOR I NAROD ĆE IĆI TAMO DA PAZARI!
    Da, setih se - zašto IDEA,Maxi,Tempo niu opstali u centru na par atraktivnih lokacija?!
    NE DIKTIRA MODA GDE ĆU KUPOVATI VEĆ ONO ŠTO DOBIJEM ZA MOJE MUKORTPNO ZARAĐENE PARE!

  • 14.03.2013 10:22
    Reklamacija
    Kupila sam jabuke u DIS pre neki dan i kada se zagrizu oseti se ukus i miris plesni. Morala sam sve baciti. Koštale su oko 60 dinara/kg
  • Pereca

    14.03.2013 10:09
    Ponovo hrana iz madjarske najjeftinija na kvantaskoj pijaci... vracaju se neka poznata vremena pogotovo ako se doda odlozeno placanje na 7 meseci sto govori u kolikoj smo bedi
    mislite o tome!
    Dok gradonacelnik prima i docekuje sliku umesto da dovodi neku fabriku u NS
  • telep

    13.03.2013 22:44
    Najvise idemo u merkator (zbog pika kartice), nekada odemo do "ideje" ili albe, i to je to. Bio sam u disu u bigu i nema bukvalno ni jedna jedina marka koju mi koristimo. Merkator od ovih u gradu ima odlican izbor. Npr. na naselju u maksiju uvek moze da se nadje neki od proizvoda koje misko uvozi na snizenju (nivea). Alba se fizicki povecala ali je los izbor.
    Ovo da idea smrdi je tacno, kada dodjete tamo oko voca bazdi. Mala idea na satelitu je najgori market u gradu, recite radnicima da se kupaju, bazde svi, pogotovo zene, ujutru mi se slosi.
  • kompleks od zapada

    13.03.2013 20:07
    Kod vrednih novosadskih cinovnika je IN kupovati u Merkatoru. A i moze im se kada su im plate pale sa MMF neba.
  • potrosac

    13.03.2013 19:41
    a kvalitet?
    Voce iz ideae i univera se ne moze porediti. Ista prica je i sa mesom. Kakav glupav tekst narucen od strane disa. Smejurija! Dis u nedodjiji i merkator u centru. Normalno da nemaju iste cene. U ideai sa vrata smrdi na trulez, presedne ti kupovina.
    Ako cu da se vozim do marketa, onda odem u madjarsku. Sve je duplo jeftinije.
  • aaaaa

    13.03.2013 18:45
    bez glutena
    Proizvode bez glutena možete kupiti samo u Merkatoru i Rodi. Ostali marketi nisu ni pomislili da neko može biti gladan jer takve proizvode uopšte ni nemaju-nažalost , a moraju tako da se hrane celijakičari.. Za kučiće i mačiće ima svuda bar tri metra polica. Ponekad im pozavidim!!
  • 13.03.2013 18:20
    Jesu računali cene u Merkatoru bez popusta od 10% utorkom? I da li su računali PIKA bodove na koje takođe dobijamo umanjenje računa kada sakupimo dovoljan broj bodova? I da ne računam cenu goriva vozajući se od Tempa do Disa i Ideje, kai i utrošeno vreme, jer u tim prodavnicama uvek fali nešto sa mog spiska, za razliku od Merkatora, gde u 99% slučajeva nađem sve što mi treba? A nije loše ni spomenuti kvalitet mesa, a ne samo cenu. Ovakve analize su dobro došle, ali pod uslovom da nisu ovako paušalne.
  • EvoOvako

    13.03.2013 17:54
    @Anonimus16.56
    Merkator nema najveí asortiman proizvoda, nego se nalayi na dobrom mestu, a i "in" je ići u Merkator. Dosta fensi blejača tamo ide.
  • 13.03.2013 15:56
    A opet u merkatoru ne možeš da prdneš od potrošača. nije fora biti samo najeftiniji, već imati i najveći asortiman proizvoda, radnike koji nisu nadrndani što rade za 25000 već te lepo i sa osmehom uvek pozdrave, znaju da te upute kad nešto tražiš što ne znaš gde je itd.
  • NEVERNI TOMA

    13.03.2013 13:44
    Jesam nepoverljiv
    ali mislim da je analiza ovakve vrste neophodna potrošačima kako bi ipak neka validana institucija na jedan način upozorila potrošače a na drugi način ovim lancima dala do znanja da ipak neko prati ono što rade. Bravo i radite to češće samo molim Vas ne padajte pod uticaj tih istih trgovinskih lanaca kako bi ih posle umesto da ih kontrolišete počeli propagirati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna